Boekpresentatie "Wie ben je zonder je haar?"

Ondernemer en kunstenaar Astrid Honcoop schreef een boek over kaalheid bij vrouwen, en dan met name over de aandoening Alopecia Areata waar zij zelf sinds een aantal jaren mee te kampen heeft.De boekpresentatie van ‘Wie ben je zonder je haar?’ was op donderdag 23 november in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, waar Astrid zelf ook werkzaam is als museumdocent.Familie, vrienden en relaties uit haar zakelijk netwerk waren gekomen om Astrid te feliciteren met haar tweede boek – een jaar eerder schreef zij ‘Ik baal van taal!’ – onder het genot van een hapje en een drankje.Astrid trakteerde haar gasten op een mini-quiz met feiten en fabels over haar. Wist jij bijvoorbeeld dat blonde mensen de meeste haren op hun hoofd hebben en roodharigen de minste?  Of dat vrouwen dagelijks gemiddeld maar liefst 38 keer in de spiegel kijken om hun uiterlijk te checken? Met deze originele en ludieke start was de toon gezet; het werd een gezellige en informele bijeenkomst, bijgewoond door mensen die Astrid een warm hart toedragen en haar veel succes wensen met haar boek!

Lees meer »

Alopecia is niet alleen van Jada Pinkett-Smith of dichter bij huis Barbara van Beukering.

Wie ben je zonder je haar'…..Dat is de titel van het nieuwste boek van Astrid Honcoop, één van mijn schrijvers. Zij schrijft in haar boek openhartig en kwetsbaar over het leven met en het verwerkingsproces van de auto-immuunziekte Alopecia Areata.Ze presenteerde vorige week haar mooie verhaal met pijn, verdriet, onbegrip en rouw, maar ook met overwinning op overwinning. Een aanrader: ‘Wie ben je zonder je haar’ van Astrid Honcoop.Ik ben ontzettend trots op deze auteur en haar goede werk aan bewustwording. Alopecia is niet alleen van Jada Pinkett-Smith of dichter bij huis Barbara van Beukering. Lees nu het verhaal over hoe het proces werkt voor deze vrouw die in 2018 ineens plukken haar begon te verliezen.Bestel het boek ‘Wie ben je zonder je haar’ van Astrid Honcoop via: https://lnkd.in/ekxHDFsQIk wens dit boek veel lezers, dus kopen dit boek!

Lees meer »

Wat fotografie kan doen

Een boek geïnspireerd op een fotoshoot. Dat lijkt de omgekeerde volgorde, maar bij Astrid Honcoop werkte het zo. In haar boek ‘wie ben je zonder je haar’ vertelt zij hoe zij heeft leren omgaan met Alopecia Areata. Onze fotoshoot met fotograaf Anke Bot fotografie. en visagist Godard Koremans was het keerpunt in hoe zij naar zichzelf kijkt. Op beeld zag zij een prachtige vrouw. Verbluft over hoe mooi zij was, zonder haarwerk. Maar het beeld klopte toen nog niet met hoe zij zichzelf zag. Wie was die stralende vrouw? Nu ziet zij zichzelf als een kunstwerk en deelt zij open en kwetsbaar hoe zij in het leven staat. Als een sterke, stoere vrouw. Dit boek is een aanrader voor iedereen. 

Lees meer »

Mijn haar en ik

Grappig hoe je brein werkt. 5 jaar geleden geconstateerd dat ik de aandoening alopecia areata heb. Het heeft een tijdje geduurd dat ik dat proces van haaruitval kon ontkomen. 3 jaar geleden moest ik er niet aan denken om kort gewiekt over straat te gaan. Maar nu kan ik me niet meer voorstellen om lang haar te hebben..Toch leuk om deze beauty's weer even op te zetten. Jazeker. Met lang haar is het een stuk vrouwelijker. Toch was het stuk voor stuk weer een onzekere kwestie omdat ik iemand anders in de spiegel voor me zag. Je haardracht is zo bepalend voor je identiteit. Dat moet écht kloppen om je goed te voelen.Wil je meer weten over dit proces van haaruitval. Lees dan mijn boek 'Wie ben je zonder je haar'.

Lees meer »