Boekpresentatie "Wie ben je zonder je haar?"

Gepubliceerd op 1 december 2023 om 11:06

Ondernemer en kunstenaar Astrid Honcoop schreef een boek over kaalheid bij vrouwen, en dan met name over de aandoening Alopecia Areata waar zij zelf sinds een aantal jaren mee te kampen heeft.

De boekpresentatie van ‘Wie ben je zonder je haar?’ was op donderdag 23 november in het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht, waar Astrid zelf ook werkzaam is als museumdocent.

Familie, vrienden en relaties uit haar zakelijk netwerk waren gekomen om Astrid te feliciteren met haar tweede boek – een jaar eerder schreef zij ‘Ik baal van taal!’ – onder het genot van een hapje en een drankje.

Astrid trakteerde haar gasten op een mini-quiz met feiten en fabels over haar. Wist jij bijvoorbeeld dat blonde mensen de meeste haren op hun hoofd hebben en roodharigen de minste?  Of dat vrouwen dagelijks gemiddeld maar liefst 38 keer in de spiegel kijken om hun uiterlijk te checken? Met deze originele en ludieke start was de toon gezet; het werd een gezellige en informele bijeenkomst, bijgewoond door mensen die Astrid een warm hart toedragen en haar veel succes wensen met haar boek!

 

Lees hier meer over het boek en het thema omgaan met haarlverlies "Wie ben je zonder je haar?"