Over mij...

als Kunstenaar

Tijdens mijn 4,5 jaar durende studie aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam heb ik veel geleerd over beeldende kunst en vormgeving. Na het basisjaar, waarin alle technieken aan bod komen, heb ik voor het vak grafisch ontwerp gekozen. En hoewel ik daar mijn beroep van heb gemaakt, blijft de passie voor het schilderen bestaan. Nog steeds ben ik volop bezig met tekenen en schilderen.

 


als Schrijver

Sommige verhalen verdienen het om gedeeld te worden. Aangezien ik te kampen heb met een vorm van dyslexie, had ik niet verwacht ooit eens een boek te schrijven. Toch vond ik het nodig om als ervaringsdeskundige mijn persoonlijke verhaal te vertellen en te laten zien waar mensen met dyslexie in het dagelijks leven én op de werkvloer tegenaan lopen. Daar is het boek “Ik baal van taal” uit voort gekomen. Het is mijn missie om het taboe rond laaggeletterdheid weg te nemen en mensen bewust te maken van de gevolgen van lees- en taalproblemen.

Mijn tweede boek gaat over een persoonlijk verhaal waar ik te maken heb met de haarziekte Alopecia Areata. Deze auto-immuunziekte heeft bij mij en mijn omgeving veel teweeg gebracht, maar zeker ook iets moois opgeleverd. ‘Wie ben je zonder je haar?  omschrijft de zoektocht naar mijn nieuwe identiteit!

Een 3e boek is in ontwikkeling :)

Bij het uitgeven van een boek komt veel kijken. Ik begeleid schrijvers bij een deel van dit proces, zoals het ontwerpproces of advies over het lettertype en de papierkeuze. Wil je hier informatie over? Neem contact met me op.


als Kunstdocent

Ik vind het leuk en belangrijk mijn kennis te delen. Kinderen, maar ook volwassenen, een positieve ervaring laten beleven en leren dat er van alles mogelijk is. Tekenen, schilderen, plakken,  knippen, boetseren en visueel communiceren zijn goede bezigheden voor de ontwikkeling, zelfvertrouwen en rust/concentratie.  Hierdoor leren zij om een boodschap beter te begrijpen, informatie te delen, emoties te verwerken of tot rust komen.

  • Het stimuleren van het brein op een andere manier
  • Het vergroten van het werkgeheugen
  • Het beter leggen van verbanden
  • Letters, beelden en vormen worden makkelijker herkend
  • Het stimuleren van het concentratievermogen en bewustzijn

Deze passie deel ik graag met anderen. Naast de workshops geef ik als gastdocent creatieve lessen en workshops op scholen en in het Onderwijsmuseum in Dordrecht.


als vormgever

In de afgelopen jaren heb ik al diverse auteurs en bedrijven mogen helpen met het vormgeven van hun verhaal. Soms in een brochure of flyer, maar ook in boeken en magazines. Informatie moet voor iedereen fijn en goed zijn om te lezen. Daarin kan het ontwerp zeker bijdragen. Het is mijn missie om informatie simpelhelder en aantrekkelijk te maken!  Teksten mooier maken, maakt lezen leuker!

 

Wil je meer weten over boeken: illustreren, ontwerpen en schrijven, kijk dan op mijn bedrijfspagina Het Ontwerploket.nl