Auteur

Sommige verhalen verdienen het om gedeeld te worden. Aangezien ik te kampen heb met dyslexie, had ik niet verwacht ooit eens een boek te schrijven. Toch vond ik het nodig om als ervaringsdeskundige mijn persoonlijke verhaal te vertellen en te laten zien waar mensen met dyslexie in het dagelijks leven én op de werkvloer tegenaan lopen. Het is mijn missie om het taboe rond laaggeletterdheid weg te nemen en mensen bewust te maken van de gevolgen van lees- en taalproblemen. Met de pen hoop ik mensen op een andere manier te bereiken, vandaar dat ik het boek ‘Ik baal van taal’ heb geschreven.  

 

Op dit moment werk ik aan mijn tweede boek ‘Wie ben je zonder haar?’. In dit persoonlijke verhaal vertel ik over de auto-immuunziekte Alopecia Areata waardoor mijn haar uitvalt. Deze aandoening heeft bij mij en mijn omgeving veel teweeg gebracht, maar zeker ook iets moois opgeleverd. Een zoektocht naar mijn nieuwe identiteit!

Bij het uitgeven van een boek komt veel kijken. Ik begeleid schrijvers bij een deel van dit proces, zoals het ontwerpproces of advies over het lettertype en de papierkeuze. Wil je hier informatie over? Neem contact met me op.

 

Verwacht september 2023

De mooiste ik zit in jezelf

Het is december 2018, als ik een keer naar de kapper ga. Daar op die stoel wordt ontdekt dat ik een aantal kale plekken heb op mijn kruin. Ik blijk de auto-immuunziekte Alopecia Areata te hebben. Een aandoening waar ik nog nooit eerder van gehoord had. Mijn haar valt uit op diverse plekken op mijn hoofd en mijn lichaam. Nooit eerder was ik onzeker over hoe ik er uitzag. Het begin van een periode die mij en de omgeving veel teweeg heeft gebracht. Een zoektocht naar mijn nieuwe identiteit.

Ik baal van taal

€ 17,50

Ik baal van taal

€ 17,50

Ik baal van Taal

Niet goed kunnen lezen en schrijven is een thema waarvoor in de maatschappij, en dus ook op het werk, nog weinig aandacht is. En dat terwijl 1 op de 6 mensen in Nederland moeite heeft met lezen of het begrijpen van teksten. Een groot onderschat probleem! Het is jammer dat weinig werkgevers zich hiervan bewust zijn, want hierdoor worden expertises en specialismen van werknemers vaak over het hoofd gezien.

In het boek komen de gevolgen van leesproblemen op de werkvloer aan de orde - met voorbeelden uit de praktijk - en geef ik praktische verbetertips. Ook vertel ik wat de voordelen zijn van fijne, heldere communicatie en laat ik zien wat je eraan kan doen om dat te bereiken.


Titel boek: Ik baal van taal
Ondertitel : Leesproblemen op de werkvloer
Auteur: Astrid Honcoop
Uitgeverij: Het Ontwerploket
Isbn-nummer: 978-90-903-5999-1